Frieden valtakunta

10 huhtikuun, 2020

Kunnes sateenkaari meidät erottaa

Filed under: Palveluskunta, Sairastukset, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 8:44 am

Koitti se päivä, jota olen jo pitkään pelännyt. Jouduin eilen tekemään päätöksen ja päästämään Frieden sinne Toiselle Puolelle.

Friedellä oli viimeisen viikon ajan vatsavaivoja. Yleensä se aamuisin ja päivisin oli melko pirteä, miltei (mutta ei aivan) oma itsensä. Illan puoleen se tahtoi mennä vaisummaksi. Välillä se söi hyvinkin, välillä huonosti. Huonoa ruokahalua on kestänyt jo kuukausia. Viimeisen viikon aikana vatsa ei ollut kunnossa. Myös suussa oli joku, joka sitä välillä vaivasi. Kuin olisi ollut hampaankolossa jotakin. Silti vieraampi ihminen ei luultavasti olisi huomannut mitään erilaista, vaan olisi pitänyt Friedeä ihan normaalina kissana.

Iät ja ajat Friedellä oli allergioita ja pissavaivoja. Allergian hoitoon on jo kokeiltu kaikki. Pissatulehdukseen se on syönyt tänä vuonna jo kolme antibioottikuuria.

Kävimme eläinlääkärillä, jossa otettiin verikokeet. Niissä ei ollut mitään erikoista, jotkut arvot olivat koholla, mutta ne olivat seurausta vatsavaivoista, eivät niiden syy. Vatsavaivan eläinlääkäri sanoi olevan ohutsuolessa. Eläinlääkäri epäili syyksi sitä, että jatkuvat antibioottikuurit ovat sekoittaneet Frieden suoliston. Toinen vaihtoehto on se, että allergia lopultakin meni siihen pisteeseen, että ainoa tähän asti toimiva ruoka ei enää toiminutkaan. Suussa Friedellä oli aftan näköinen patti. Eläinlääkäri epäili, että Friede on saattanut esim. puraista poskeensa tms. Se olisi varmasti parantunut, mutta sitä olisi pitänyt puhdistaa. Friede olisi antanut minun puhdistaa suutansa, mutta se olisi stressannut sitä aikalailla.

Mikään näistä yksittäisenä asiana ei ollut riittävä syy, vaan niitä olisin vielä voinut hoitaa. Ainakin olisin voinut odottaa pääsiäisen yli, tai jos tämä olisi tavallinen viikonloppu, olisin varmaankin vielä katsonut. Nyt on kuitenkin neljä päivää pyhiä, eikä klinikka ole auki. Viimeinen sinetti päätökselle oli se, mitä olisi ollut tulossa. Vatsavaivat olisivat johtaneet väistämättä pissatulehdukseen (neljäs tänä vuonna). Sen tietäen yritin ottaa pissanäytteen jo keskiviikkona, mutta en saanut. Vatsajuttu ja nesteenmenetys tekivät sen, että pissiä ei niin vain tullutkaan. Tulehdus olisi hyvinkin saattanut alkaa jo nyt viikonloppuna. Antibioottia en voi aloittaa ilman oman eläinlääkärin lupaa, vaikka sitä minulla olisikin jäänyt edelliseltä kerralta yli.  Lisäksi stressi (se suun puhdistus) on aiempina vuosina aiheuttanut – mitäpä muutakaan kuin – pissavaivoja! Olisin siis joutunut antamaan sille ensiavuksi kipulääkettä. Se taas ärsyttää vatsaa, eikä sitä voi antaa (ainakaan meidän kissoille) ollenkaan, ellei samalla ole syöty kelpo ateria. Lisäksi neljäs antibioottikuuri tänä vuonna, kun kuitenkin nyt ollaan vasta huhtikuun alussa, on kerta kaikkiaan liikaa.

Olen menettänyt toivoni vuosien aikana jo monta kertaa, mutta aina eläinlääkärillä on ollut vielä jotakin kokeilemisen arvoista. Enää ei ollut.

Kun vielä lemmikkimaailmankatsomukseeni kuuluu, että tämän päätöksen aika on mieluummin vähän liian aikaisin kuin vähän liian myöhään, päädyin siihen, että Friedeä ei herätetty. Olen keskustellut sydämeni kanssa tästä asiasta monet kerrat vuosien varrella. Viime perjantaina aika ei olisi vielä ollut.

Se ehti kuitenkin nähdä pihakyyhkyn ja päästä valjaissa meidän pihalle.

Tälle itkulle ei näy loppua. Talo on hiljainen, Friedessä oli luonnetta enemmän kuin meissä muissa yhteensä. Figo ei ymmärrä. Se ei ole koskaan ollut ainoana kissana. Vähän se on vaikuttanut Friedeä etsivänkin. Luulen, että sille otetaan kaveri, kunhan saan itseni suunnilleen koottua.

Keskiviikkoiltana luettiin vielä ennen nukkumaan rupeamista, kuten tapana on. Friede oli aivan vaisu.

Viimeinen kengurukuva, viime perjantailta. Kyllä me kenguroitiin tälläkin viikolla, mutta siitä ei ole kuvia.

Hei hei rakas, ehkä tapaamme sitten, kun aika on. Minulla on sua pohjaton ikävä. Kyyhkytkin kujersivat aamulla lähimetsässä.

Advertisement

31 kommenttia »

 1. Voi Friede 💔😢
  Suru ja ikävä on suunnaton, mutta tuo oli aivan varmasti paras ratkaisu Frieden kannalta. Pääsi kivuista ja pissivaivoista kirmailemaan sateenkaarelle monen muun tutun kissan kanssa.
  Ilman kyyneleitä ei tätä pystynyt lukemaan, olette ajatuksisamme. ❤️

  kommentti Kirjoittanut Päivi, Sofi ja Olga — 10 huhtikuun, 2020 @ 9:29 am

  • Kiitos 💔 onneksi on kaverit, jotka ymmärtää, se on korvaamatonta ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 9:31 am

 2. Voi teitä, otamme osaa suruunne täysin sydämin ja vipattavin tassuin ❤

  kommentti Kirjoittanut Pirkko, Bèla, Nipsu, Gebsu ja Jesse — 10 huhtikuun, 2020 @ 9:55 am

  • Kiitos osanotosta ja itämaisista tassunliikkeistä ❤️ 🐾

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 9:58 am

 3. Itku tuli. Friede sai kokea vielä monta ihanaa asiaa viimeisinä kuukausina; uuden kodin elämykset, ulkoilun, pulun.. Ehkä pulututkimus Friedellä jatkuu ja nyt selviää kaikki salat. Voimia ihan tosi tosi paljon näihin päiviin H ❤️❤️

  kommentti Kirjoittanut Pepsin ja Maxin Tuija — 10 huhtikuun, 2020 @ 10:01 am

  • Kiitos ❤️ itkusta ei tule loppua.

   Ulkoiltiin me Frieden kanssa paljonkin silloin kun se oli nuori. Siinä välissä vain oli sopimaton ulkoilupaikka, mutta oli sentään parveke. Nyt se pääsi onneksi vielä omaan pihaan tassuttelemaan.

   Kiitos, kyllä tämä tihkaisee, mutta eikö se joskus iloksikin muutu ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 10:05 am

 4. Otan osaa valtavaan suruusi ja teidän yhteiseen suruun.
  Itkulle ei tahdo tulla loppua täälläkään. Voi pientä rakasta Friedeä. Nyt ei ole stressiä eikä vaivoja. Oikea oli päätöksesi, jatkuvat lääkärit, kuurit ja niiden tuomat rasitukset eivät enää ole laadukasta eläimen elämää. Päätöksesi oli arvokas ja rakastava, ja voi ei, nyt alan taas itkeä.
  Voimia sinne todella paljon ❤

  kommentti Kirjoittanut Saila — 10 huhtikuun, 2020 @ 10:28 am

  • Itketään sitten yhdessä, aina tulee itku kun näitä teidän ihania viestejä lukee ❤️ kiitos ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 10:30 am

 5. Osanottoni. 💔
  Teit aivan oikean päätöksen, sen viimeisen, jonka rakastava ja huolehtiva lemmikinomistaja voi tehdä.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo ja pirjon kollit — 10 huhtikuun, 2020 @ 11:06 am

  • Kiitos ❤️ sua aamulla mietin. Ja Kapsua ja Harua ja vanhaa laumaa. Etenkin Harua, kun se tuli niin äkkiä. Kyllä se kitkerää on välissä tämä oleminen, mutta se kuuluu elämiseen 💔❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 11:09 am

 6. Hali ♥ Voimahali ♥ Jaksamisia ♥

  kommentti Kirjoittanut Kiskatit — 10 huhtikuun, 2020 @ 1:48 pm

 7. Otamme osaa ♥ Sanat eivät riitä, eikä itkusta tule loppua täälläkään. Muista ettei rakkaus kuole, välillä se vaan muuttaa muotoaan. Iso halaus.

  kommentti Kirjoittanut Naukulat — 10 huhtikuun, 2020 @ 2:46 pm

  • Kiitos ❤️ Se on totta, rakkaus ei kuole ❤️ nämä muodonmuutokset vain tekevät kovin kipeää 💔

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 2:48 pm

 8. Todella surullinen uutinen, suuret osanotot ja voimia kovasti. ♥ Pitkään taistelitte, mutta nyt on helpompi olla, kummallakin. Rakkaat muistot jää. ♥ ♥

  kommentti Kirjoittanut Piivi — 10 huhtikuun, 2020 @ 3:44 pm

  • Muistot jää aina, ja se on onni jos mikä ❤️ kiitos ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 4:16 pm

 9. Syvimmät osanottomme 💔

  Outi, Ivan, Anya

  kommentti Kirjoittanut OutiR — 10 huhtikuun, 2020 @ 5:05 pm

 10. Voi miten surullinen uutinen. Rakkaan lemmikin menetys on sydäntä raastavaa. Voimia sinulle. ♥

  kommentti Kirjoittanut Minni — 10 huhtikuun, 2020 @ 5:17 pm

  • Kiitos ❤️ raskas juttu tämä on, sekä mulle että Figolle! Figo-riepu, se ei ole koskaan ollut ainoana kissana 😦

   kommentti Kirjoittanut Friede — 10 huhtikuun, 2020 @ 6:43 pm

 11. Otamme osaa suureen suruun. ❤

  kommentti Kirjoittanut Elli — 11 huhtikuun, 2020 @ 4:28 am

 12. Nyt tuli kyllä itku, kun tämän luin! Riipivää tehdä tuollainen päätös, vaikka tietää, että se on ainoa oikea tuossa tilanteessa. Sydän menee joksikin aikaa ihan muruiksi, mutta onneksi se kuitenkin palautuu ja muistot Friedestä lohduttavat ja lämmittävät ikuisesti.♥ Lähetämme täältä isoja halauksia ja Hupsuilta lohduttavia kehräyksiä koko teidän porukalle.♥ Otamme osaa ja jäämme kaipaamaan ihanaa, kaunista, persoonallista kengurua.♥

  kommentti Kirjoittanut Sandra, Nuppu ja Juju — 11 huhtikuun, 2020 @ 9:06 am

  • Kiitos Hupsut ❤️ Meillä on ihan hiljaista. Ja sitä paitsi Figo näyttää siltä kuin siitä puuttuisi puolet. Ne kun olivat aina yhdessä. On se välillä ihan reipaskin, mutta hämillään se on, poika parka. Meillä kaikilla on Friedeä ikävä 💔

   kommentti Kirjoittanut Friede — 11 huhtikuun, 2020 @ 9:13 am

 13. Voi ei, itku tuli 😥 Suurensuuret osanotot ja paljon lohdutusrapsuja Figolle ❤

  kommentti Kirjoittanut Kissakolmio — 13 huhtikuun, 2020 @ 12:38 pm

  • Kiitos ❤️ Figolle toimitetaan rapsutukset heti! Pussaan sitä myös, varmuuden vuoksi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 13 huhtikuun, 2020 @ 1:55 pm

 14. Rauhaisaa matkaa Friedelle sateenkaarisillalle ja lämpimät halaukset suureen suruun Henna ja Figo ❤️ Vaikkei meitä paljon blogistaniassa ole näkynytkään lähivuosina niin täällä me vielä ollaan ja olette olleet mielessä.

  kommentti Kirjoittanut Tasha ja Heron — 14 huhtikuun, 2020 @ 6:36 am

  • Kiitos ❤️ ihana kuulla että olette vielä ”maisemissa”!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 14 huhtikuun, 2020 @ 6:47 am

 15. Nyt vasta pystyn kirjoittamaan tänne, Frieden omalle alustalle.
  Mä olen tässä pohtinut sitä, kuinka toivoisin itse olevani juuri yhtä vahva ja rakastava lemmikinomistaja, kun tulee se aika tehdä vaikeita päätöksiä.
  Irtipäästäminen on se rakkaudenosoituksista suurin, vaikein ja tuskaisin.
  Kiitos Henna, että kunnioitit Friedeä niin paljon, että pystyit ajattelemaan maailman ihaninta KenguruKissaa ja Pulututkijaa.
  Voimia teille kaikille, Figolle varsinkin paljon pusuja (ollen tästä edelleen samaa mieltä, että niiden määrä saa olla ääretön, ajatteli Figo mitä tahansa)!

  Olette rakkaita ❤

  kommentti Kirjoittanut Taru — 18 huhtikuun, 2020 @ 2:44 pm

  • Kiitos rakkaat ❤️

   Kyllä sinä osaat sitten aikanaan sen päätöksen tehdä. Toivottavasti se aika on hyvin kaukana!

   Kyllä minäkin mietin, että olisiko Friede siitä vielä parantunut ja oliko oikea aika, niin turhaa kuin se nyt enää onkaan. Uskon silti, että sydämensä kanssa keskustelemalla pääsee niin lähelle oikeaa ratkaisua kuin näissä asioissa mahdollista on. Tuskainen päätös se oli ja on, ja vaikka toimitus kestänyt kaikkiaankaan kuin hetken, se oli varmasti elämäni pisin hetki.

   Figoa on pussattu ja lupaan pussata jatkossakin! Nyt se kuorsaa tuolla huovan alla sohvalla 😄 Se on onneksi saanut ”itsensä takaisin”, ensin mun sielua repi katsoa kuin orvolta se näytti. Kuin puolet olisi puuttunut. Yksinäiseltä se vieläkin näyttää, mutta sentään verrattain reippaalta.

   ❤️teille, ja kiitos kun olette ja tuette ja ymmärrätte ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 18 huhtikuun, 2020 @ 3:32 pm

   • ❤️

    kommentti Kirjoittanut Me Like — 19 huhtikuun, 2020 @ 12:33 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.