Frieden valtakunta

27 marraskuun, 2012

Ei pidä nuolaista ennenkuin…

Filed under: Sairastukset — Kissapojat @ 5:00 pm

Aamulla 9.04

*tuut* *tuut* *tuut*

Eläinklinikalla

– Se on _____ Henna hei. On sellaista, että… Tai siis, mulla on Friede-kissa, otapas sen tiedot siihen näkyviin, kun me on käyty teillä aika paljon viime aikoina.

– Selvä, hetkinen

*etsimistä, tarkistamista*

– No niin, nyt on tässä tiedot.

– Ja sillähän on siis se eliminaatiodieettikin nyt, se on sitä ruokaa syönyt nyt kaksi viikkoa. Eilen se alkoi taas kutista ja tänä aamuna sillä oli taas pissivaivoja. Kävi muutaman kerran vessalla tipan tekemässä kerrallaan. Pissi kyllä olettaakseni kunnollakin. Tai siis en nähnyt, mutta oletan, koska mulla on kaksi kissaa, eikä siitä toisesta ole voinut sellaista määrää tulla.

– Kutisee ja pissivaiva. Auttoiko se eliminaatioruoka missään vaiheessa?

– Auttoi se ensin, nyt se kutina vaan alkoi taas eilen. Niin siis ja se pissivaiva on nyt samanlainen kuin oli aiemmin, joka hoidettiin muualla kuin teillä, koska silloin oli jo sen verran myöhä ettei teillä enää vastattu puhelimeen. Silloin todettiin pissitulehdus, mutta nyt en voi käsittää mistä se olisi pissitulehduksen saanut. Niin ja siis se alkoi kyllä jo rauhoittuakin sitten, aamulla se hyppäsi siellä vessalla, nyt juuri tätä hetkeä en tiedä kun olen töissä, mutta ennenkuin lähdin töihin, se oli jo rauhoittunut.

* keskustelua pissatulehduksesta ja ärsytysrakosta. Eläintenhoitaja tuntui kyllä puhuvan molemmista vähän samalla nimellä… Lopputulemana oli, että kissoilla voi pissivaivoja tulla ja mennä. Kiteistä puhuttiin, mutta päästiin kutakuinkin yksimielisyyteen siitä, että kiteitä tuskin muodostuu yhdessä yössä kissan nukkuessa, kun varoittavia merkkejä ei ole ollut*

– Sitten se kutina, sen maha siis punoittaa vähän, on sellainen vaalean pinkki. Ei mitenkään pahasti, mutta kuitenkin punaisempi kuin tavallisesti. Ja oikeassa kainalossa on kutiseva kohta.

*Tästä todettiin, että on vähän erikoista, että ruoka-aineallergia alkaisi eliminaatioruoalla ensin parantua ja nyt sitten alkaisi kutista uudestaan, kyypakkauksesta puolikasta pilleriä suositteli. Ja pissivaivaan cystaidia.*

Lopputuloksena päätettiin, että seurataan vielä ja viedään sitten lääkärille, jos kutina ja pissivaiva jatkuu. Kipulääkettä voi kuulemma antaa kerran pissivaivaan, mutta ei useammin, sitten pitää jo tarkistaa. Kortisonisuihketta voisi laittaa kainaloon, mutta valitettavasti meidän pullollinen on jo vanhentunut. Ruokinnasta puhuttiin ja pohdittiin onko se voinut saada syötyä jotain dieetin ulkopuolista. Minusta ei, mutta mistäs toisaalta tiedän mitä omia raksupiiloja se on tänne perustanut aikain saatossa?! Olihan sillä jääkaapin allakin muutama nappula (ei ole enää, sen tarkistin, samoin kirjahyllyn alta ja lipaston takaa.)

Iltapäivällä kotiin tullessani pissivaivaa ei ollut enää. Vähän kutisi. Oli vailla ruokaa ja kävi kerran ongelmitta pissillä. On kuitenkin jotenkin epäkuntoisen oloinen. Nyt ne nukkuvat saunassa molemmat. Saa nähdä mitä tästä nyt sitten seuraa…

Ihan vasta eilen työkaveri kysyi, että onko nuo olleet terveitä. Pääsin sanomasta, että on ne nyt jopa kaksi viikkoa olleet ihan kunnossa… Ei vaan näköjään pitäisi nuolaista ennenkuin tipahtaa.

4 kommenttia »

 1. Voi ei, saisi jo riittää noi vaivat 😦 Heitän tässä samalla teille mustavalkoisen haasteen, jos Henna jossain vaiheessa saa hetken olla huolettomana ja voi keskittyä vähän kevyempään hommeliin:)

  kommentti Kirjoittanut Taru — 27 marraskuun, 2012 @ 8:53 pm

  • Kiitos! Käymme kurkkaamassa!

   Saisi kyllä vaivat riittää tosiaankin. Niin meiltä kuin teiltäkin. Nyt illalla ei ole niin näyttänyt kutisevan, mutta en kyllä rupea siitä asiasta nyt mitään sanomaan! Kun ei nyt niitä taannoisia oksupoksujuttuja taas tulisi…

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 27 marraskuun, 2012 @ 8:59 pm

 2. Jep. 40min päästä aukeaa eläinlääkäri, on soitettava. Tuollainen pissillä hyppääminen ei vain käy. Taitaa se vähän kutistakin, mutta tuo pissihomma nyt on ensimmäinen asia tässä kohtaa.

  Sitä minä vain tässä mietin, että jos ei siltä mitään löydy, eikä oireet helpota ja todetaan stressiksi, niin tämän stressittömämpää elämää en pysty tarjoamaan… En kyllä mokomaan stressiin usko yhtään, se on selvinnyt tiukemmistakin tilanteista (sekä paaaljon tylsemmistä ajoista että reissaamisesta, muuttamisesta jne. aivan ongelmitta).

  kommentti Kirjoittanut Henna — 28 marraskuun, 2012 @ 8:27 am

  • Tähän lyhyesti eläinlääkärikäynti. Ei epäillyt tulehdusta, vaan ärsytysrakkoa. Kipulääkettä. Ei ollut sakkaa, kiteiden merkkejä tai muuta. Käynti meni aivan hyvin, vaikka alkuun vähän jännitti. Edelliskerta oli kuitenkin Friedelle aika paha, mutta ei se näköjään kaunaa kantanut.

   Mutta se yllätti, että samalla rauhoituksella (rakko oli sen verran tyhjä, ettei neulalla saanut näytettä, yritettiin kyllä) poistettiin hammaskivi! Oli kuulemma sopivasti aikaa pissanäytteen tutkinnan aikana. Yksi hammas on poistettavassa kunnossa, mutta se joutaa odottaa alkuvuoteen (sekä eläinlääkärin että meidän mielestä).

   Että sellaista. Paranisi nyt!!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 28 marraskuun, 2012 @ 5:08 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.