Frieden valtakunta

5 toukokuun, 2013

Kevätmuotia…

Filed under: Valtakunta — Kissapojat @ 5:38 pm

Hyvää tihkusateista sunnuntaita kaikille!

Ei oo tällä viikolla tapahtunut mitään tuon vapun lisäksi. Pikkumustaa käytetään edelleen aamuin illoin. Rehellisenä kissana mun on kyllä myönnettävä, että se geeli auttaa. Toiseen kainaloon sitä ei laitettu kuin parina päivänä, kun sen jälkeen ei enää tarvinnut, ja toisessakaan ei ole enää kuin vähän punoitusta ja pieni rupi siinä, mistä se oli pahiten rikki. Kyllähän mua vieläkin tuppaa kutittamaan sieltä täältä, myös niistä kainaloista, mutta ei nyt mitenkään vimmatusti. Ja sentään ne kainalot ei ole enää niin hurjan näköiset. Jokohan ensi viikolla tulisi ne allergiatestin tulokset?

Tässä kuva mun kevätmuodista. Muutoksia edelliseen on tapahtunut vähän.

DSC_0037

Tämä pikkumustamalli on monikäyttöinen. Aiemmin esiteltiin korkeakauluksinen, pitkähkö ja melko löysä malli, joka kiinnitettiin erillisellä hakasella. Tämä uusi pukeutumistapa on matalakauluksinen, pituudeltaan boleromainen ja tyköistuvampi. Erityisenä yksityiskohtana solmu selänpäällä! Sama kangaskappale kuitenkin on kyseessä.

En minä siitä kyllä siltikään tykkää. 

Mutta sitten toinen juttu, ruokaan liittyvä sekin. Kas kun tuota kanaa on nyt syöty, ja se on siitä hyvää, että keitettynä se sopii palkaksi temppuihin ja saalistettavaksi. Meillähän on ollut aiemmin tapana tehdä sellaisia juttuja, että pitää istua tai läpsäyttää ihmisen kättä tai tökötä nenällä sormeen tai hypätä pöydälle/tuolille/jonnekin muualle tai sieltä alas, ja sitten saa hyvää. Tai se on heitellyt niitä palasia ja me on Figon kanssa sitten saalistettu. Se on kyllä ihan kivaa ja minä olen niissä varsin etevä, mutta nykyisin se on hankalaa. Keitetty kana siis sopii palkaksi, mutta ongelma onkin Figo! Se ei ole ollenkaan etevä tempuissa, mutta se rrrrrrrrrrakastaa niitä! Se on niin innoissaan, että se tunkee kuononsa ihmisen käsiin ja kiipeää syliin ja kehrää niin että kuuluu vissiinkin naapuriin! Nousee päikkäreiltäkin aina, jos kuulee että me tehdään niitä Hennan kanssa. Ja sitten se ei ollenkaan keskity, kun se on vaan niin tohkeissaan, ettei se muista mitä sen piti tehdä… Ne saalistusjutut on kuitenkin siitä hyviä, että niissä minä voitan. Koska Figo on siis tukkimassa itseään ihmisen kämmenelle, minä olen kauempana, sitten ihminen heittää sen herkun, niin minä saan etumatkaa vaikka kuinka! Muuten Figo voittaisi siinä, koska se on nopeampi… Tämän tarinan opetus oli se, että jos joku on luullut, että temppujen opettaminen kissoille on outoa ja kissat ei tykkää, se luulo on väärä. Tai sitten meidän Figo on outo, mikä on hyvin mahdollista sekin.

DSC_0012

Mahdollisesti outo kissa.

Mutta muuta asiaa ei ollut tällä viikolla. Mitä teille muille kuuluu?

14 kommenttia »

 1. Kivoja tuollaiset leikkijutut! Kyllä kissat osaa ja haluaa ja nauttii kaikenlaisista peleistä ja leikeistä. Kun vain aina itse sen muistaisi…

  Hieno juttu, jos hoito tepsii! Ja pikkumusta on aina yhtä tyylikäs 🙂

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 5 toukokuun, 2013 @ 7:45 pm

  • Kyllä ne tykkää. Etenkin siis Figo. Se on aivan mahdoton noissa asioissa! Vähemmän niitä meilläkään nyt on tehty, mutta aina joskus kuitenkin.

   On hyvä että hoito tepsii, vaikka selvästi onkin oireen hoitoa eikä varsinaisen syyn. Ehkä se syykin ensi viikolla selviää?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 5 toukokuun, 2013 @ 7:59 pm

 2. Voi Friede, mikä ilme! Näyttäisi siltä, että uusi kevät asusi ei olisi mielenen. Minun mielestäni sen suunnittelija on kyllä tehnyt erinomaista työtä! 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 5 toukokuun, 2013 @ 8:17 pm

 3. kevätasu – on siis yhdyssana 🙂

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 5 toukokuun, 2013 @ 8:18 pm

  • Ei se mun mieleinen olekaan. Kissoilla ei kuulu olla vaatteita!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 6 toukokuun, 2013 @ 1:52 pm

 4. Pikkumusta, pienen pieni musta ja pian ei mustaa ollenkaan! Hyvä että kutina häviää, pian ovat nuo mustat vaatteet muisto vain.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 6 toukokuun, 2013 @ 7:42 am

  • Sitä tosiaan toivotaan! Ei kyllä enää montaa päivää tarvitse tuota vaatetta tällä erää pitääkään. Toivottavasti tämä erä jää ainoaksi!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 6 toukokuun, 2013 @ 1:54 pm

 5. Hyvää paranemista toivotan! Vaik ootte kyllä kumpikin aika tuiman näköisiä kuvissa, hui :->

  kommentti Kirjoittanut Harmaa — 6 toukokuun, 2013 @ 3:34 pm

  • Kiitos! Minä voin joskus tuima ollakin, mutta Figo ei kyllä ole! Se saattaa ehkä olla maailman kiltein kissa ❤

   kommentti Kirjoittanut Friede — 6 toukokuun, 2013 @ 3:41 pm

 6. Just oli kierrätystapahtumassa kannustusta tuollaiseen asujen muokkaamiseen – hyvin ekologista ja ajanmukaista!

  Innostunut kehräys on niin suloista ♥
  Voi laiskaa ihmistä, kun ei ole saanut aikaiseksi opettaa mitään. Mindy vaikuttaa oppivaiselta ja näppärältä ja naksutin ja aktivointikirjakin on, mutta siihen se on sitten jäänyt. Nyt on sentään löytynyt namikin (kuivattu kana), joka toimisi motivaattorina. Pienenä ei mikään oikein himottanut.

  kommentti Kirjoittanut Mindy — 6 toukokuun, 2013 @ 5:59 pm

  • Innostunut kehräys on suloista! Ja Figo kyllä osaa sen puuhan, on aina osannut! Minä olen hillitympi.

   Kissojen tempuissa ei ole kyse kissan oppimisesta vaan ihmisen! Ihminen se on, joka ei osaa 😀 Pääasiassa ongelma on se, että palkka-asiat pitää neuvotella kuntoon, kuka sitä nyt kelvottomalla palkalla mitään alkaa tekemään?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 6 toukokuun, 2013 @ 6:33 pm

 7. Meiltä tulee kyllä peukku tolle vaattelle, mikä sen parempi kuin moneksi muuttuva kolttu ! Mut kyllä me tajutaan, naturistit ei diggaile koltuista. Joten toivotaan että syy löytyy ja pääsette hommassa eteenpäin ja pikkumusta on muisto vain!
  Ai, teillä treenaillaan ihmistä temppuihin. Täältä isot kahdedinnat.

  kommentti Kirjoittanut Taru — 6 toukokuun, 2013 @ 8:46 pm

  • Tänä aamuna ei enää laitettu geeliä eikä pidetty kolttua. Se rupi putosi eilen kainalosta pois ja nyt on molemmat kainalot ihan siistit. Saa nähdä kauanko…

   Mutta teilläpä saattaisikin olla aika jännittävää, kun kaikki neljä yrittäisi yhtä aikaa opettaa ihmiselle temppuja! Voi olla sekavaa sittenkin, vaikka jakaisi niin, että kaksi kissaa opettaisi täti-ihmistä ja kaksi nuorta aikuista.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 7 toukokuun, 2013 @ 1:46 pm

 8. […] rupesi ompelutyöhön ja teki mulle sukan sen saman paidan hihasta, josta mulle on tehty jo se pikkumustakin. Toilettiasioiden jälkeen se laittoi puhdistusainetta tassuun (mitä moitin suureen ääneen!) ja […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Tassuista | Frieden valtakunta — 12 tammikuun, 2014 @ 4:15 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.