Frieden valtakunta

19 elokuun, 2013

Tänään

Filed under: Palveluskunta, Sairastukset — Kissapojat @ 3:25 pm

Aamulla

*tuut*

*tuut*

*tuut*

– Eläinklinikalla

– No se on ________ Henna täällä hei. Sellaista, että Figo-kissa tarvitsee taas lääkäriä.

– No mikäs Figolla on?

– Se ei suostu käymään pissillä.

– Ahaa. Moneltako pääsette?

– Koska teillä on aikaa?

– No tuossa on kahdeltatoista.

– Silloin sitten!

***

Pissi oli sakkaista, mutta mitään varsinaista syytä ei löytynyt. Pissan pH oli hyvä eikä kiteitä ollut. Pissi tuli hyvin kuten aina ennenkin. Kipulääkettä käskettiin antaa vielä, vaikka sitä on jo annettu monta päivää. Kuulemma voi kaksi viikkoa antaa kaikkiaan, koska jotakin tuolle asialle on tehtävä. Lisäksi se sai catrophen-pistoksen ja käskettiin antaa Cystaid-ravintolisää (mitä se on kyllä saanut muutenkin). Niin ja pitäisi juoda ja pissiä useasti… (MITEN saa kissan käymään pissillä, jos sillä ei ole aikomustakaan tehdä niin?!)

Lisäksi Figon vatsanahkaan laitettiin implantti, joka kastroi sen kemiallisesti! Siinä oli ideana se, että jos kyseessä on hormonaalinen stressi (jota epäili sekä lääkäri(t) että minä), tilanteen pitäisi parantua. Toisaalta kastrointi on kuulemma huono juttu, jos on taipumusta kiteisiin. Jos siis nyt tulee kiteitä, implantti saadaan poistettua ja Figo saa pitää osasensa. Jos taas tilanne paranee, käy jotakin muuta… Sama se kummin päin, kunhan mun poikani tulisi kuntoon!

Nytpä jännitetäänkin tuleeko niitä kiteitä vai ei.

Saa nähdä kauanko menee ennen kuin seuraavan kerran on eläinlääkärille asiaa. Laitetaanko pystyyn veikkaus?

18 kommenttia »

 1. Voihan p***i! Toivottavasti Figolla helpottaisi ja pissahalut paranevat. Onhan tämä tosi ikävää! Vetoja en silti lähde lyömään. Vaikka juuri nyt tuntuu siltä, että voisimme lyödä vetoa kumpi lähtee aikaisemmin…huoh.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 19 elokuun, 2013 @ 3:29 pm

  • No Helmikin! Voi sentään! Kyllä teitäkin nyt koetellaan!

   Toivottavasti ei pidä lähteä kummankaan!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 19 elokuun, 2013 @ 3:35 pm

 2. Voi ei! Pissivaivat ja yleensäkin eläinlääkärillä ravaaminen on ikävää 😦 Toivottavasti asiat lutviutuvat mahdollisimman pian, eikä tarvitse lähteä eläinlääkäriin. Mitä on Cystaid-ravintolisä?
  Figolle pikaista paranemista ja voimia teille kaikille!

  kommentti Kirjoittanut AnnaS — 19 elokuun, 2013 @ 5:19 pm

  • Cystaid on N-asetyyli-D-glukosamiinia. Sen pitäisi vahvistaa rakon limakalvoa. Toiset ovat sitä mieltä, että se auttaa, toiset taas toista mieltä. Minä sanoisin, että haittaa siitä ei ole, jos kohta en tiedä auttaakokaan se hirveästi. Kapseli se on, annetaan yksi kapseli aamuin illoin. Helppo annettava, sisällön voi rapistaa ruuan päälle. Joskus Figo on jopa syönyt sen ihan pelkiltäänkin 😀

   Nämä pissivaivat on kyllä viheliäisiä. Viime syksynä niitä oli aivan koko ajan, kun nyt ei alkaisi uusi kierre…

   Kiitos toivotuksista! Mekin toivotaan, että Figo paranisi!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 19 elokuun, 2013 @ 5:32 pm

 3. Pirskatti sentään! Voisiko Figolle antaa ruokaa mikä kiihdyttää juomahaluja? Tai siis semmoista urinary-safkaa mikä laittaa kissan juomaan. Ei se tosin taida pissaamiseen auttaa. Vai auttaisiko? Täytyyhän sitä pissalla käydä jos rakko on täynnä.
  Mekään ei veikata mitään, kovaa toivotaan että asiat tulisivat kuntoon!

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 19 elokuun, 2013 @ 6:08 pm

  • Figo on tähänkin asti saanut ruokansa seassa paljon vettä, koska se tosiaankaan ei juo. Ja se on muuten käsittämätön määrä nestettä, joka mahtuu kissan rakkoon! Ihan oikeasti sellainen määrä olisi ihan järkevä pienikokoiselle ihmisellekin… Ja kun Figo tekee niin, että kun sen rakko on täynnä kuin Turusen pyssy, se tyhjentää sitä vain juuri sen verran kuin on pakottavista pakottavin tarve… Se taas on käsittämättömän pieni määrä nestettä se.

   Ruokavaliota kyselin aiemmin lääkäriltä, mutta ei kuulemma ole syytä aloittaa erikoisruokavaliota niin kauan kun ei ole niitä kiteitä. Ja kun Figo myös on suht valikoiva ruokansa suhteen, epäilen ettei taitaisi erikoissapuskat pitkän päälle tehdä kauppaansa.

   Mutta nyt on maailmankirjat sekaisin! Rauhoituksesta ei ole kuin seitsemän tuntia, ja Figo maistoi ruokaa ja kävi siellä pissillä. Kumpaakaan en (aiempien kokemusten perusteella) odottanut tapahtuvaksi ennen huomisaamua!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 19 elokuun, 2013 @ 6:30 pm

   • Hyvä että pissi tuli! (En kyllä ymmärrä tuommoista pidättelyä. Kyllä sitä on ihmiselläkin hankala olla jos on rakko täynnä.)

    kommentti Kirjoittanut Minna ja Myrsky — 20 elokuun, 2013 @ 5:41 pm

    • Onhan se. Ja kyllähän se Figokin on sitten vaisu ja vaivaisen oloinen. Tokihan se vatsaan sattuukin, jos rakko on ääriään myöten täynnä! Mutta jos on sakkaa rakossa, pissiminen tekee kipeää, eikä tee mieli pissiäkään. Mutta miksi se kipulääke ei auttanut, siinä on kysymys!

     kommentti Kirjoittanut Henna — 20 elokuun, 2013 @ 6:06 pm

 4. Voi voi, pitää saada poika kuntoon! Ihan sama miten, kunhan olo paranee. Ja tyytyväinen elo ja olo.

  Hyvä lääkäri on teillä varmaan. Me saatiin heti Urinaria Jaakolle – on syömättä vieläkin. Pissivaivoja ei ole, normaalia nappulaa vetää. En edes tiennyt tuota Urinarysta.

  Ei mielellään veikata. Paitsi että jos rokotusasioissa rokutusaikaan… Ja voitetaan se veto ❤

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 19 elokuun, 2013 @ 7:36 pm

  • Rokotusten aika on vasta ensi heinäkuussa, ei sentään niin pitkään mene. Vähintäänkin käydään pissikontrollissa jossakin vaiheessa! Ja juu, meidän eläinlääkäri on hyvä. Tuota kastroinnin vaikutusta pissiasioihin se kysyi toiselta lääkäriltä, joka tietää kissoista enemmän. Tämä taas on allergia-asioissa tietävämpi (mikä tietämys on myös ollut arvossaan meillä).

   Raksut on Figonkin herkkua. Hmm, sellainen sopii huonosti tässä tapauksessa! Hyvä että Jaakolla ei ole pissivaivoja, sillä on niissä hammasjutuissa kyllä aivan riittävästi! Ja pääasia, että ruoka maittaa ja sillä pysyy kunnossa! (Ai niin, meidän pitäisikin kirjoittaa niistä hampaista. Välillä on ollut mielessä, mutta jäänyt taas. Kyllä se siitä aikanaan!)

   kommentti Kirjoittanut Henna — 19 elokuun, 2013 @ 7:56 pm

 5. Voi ei. Voi ei, voi ei voi ei. Ei veikata mutta pidetään kyllä peukkuja tanassa että vaiva selätetään niinkun nyt. Postiivista oli lukea, että ruoka on kumminkin jo maittanut JA pissi tullut !

  kommentti Kirjoittanut Taru — 19 elokuun, 2013 @ 9:34 pm

  • Joo, poika on nyt ainakin reipas. Äsken oli niin tohkeissaan aamupalansa perään, että mun sormet oli vaarassa… Ja pissejä on tullut monta! Ainakin on alkanut hyvin, jatkukoon sama kehitys!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 20 elokuun, 2013 @ 4:55 am

 6. Mie en jotenkin ymmärrä sitä, ettei kissa käy pissillä, tai tekee vain osan pissistä. Mitä se tarkoittaa, ettei käy pissillä? Siis esim ei käy pissillä vuorokauteen?

  Hra Harmaa käy pissillä vain 2-3 krt vuorokaudessa, ja sillekin sanottiin jo vuosia sitten, että pitäisi käydä useammin. Mutta niin, miten pissität kissaa väkisin? En oo laittanut asialle mitään painoa, kun ei kerta vaivoja ole.

  Hyvä että teillä on nyt asiat paremmin. On tää tavan jännityskertomus kyllä, huh-huh!

  kommentti Kirjoittanut Zepa — 20 elokuun, 2013 @ 9:45 am

  • Tässä tapauksessa nimenomaan sitä, että se ei käy vuorokauteen tai jopa vähän yli vuorokauteen. Ja sitten kun käy, tekee vain vähän, vaikka rakossa olisi paljon. Figokin käy normaalisti kahdesti päivässä. Yleensä se jättää välistä iltapissin, jos on jättääkseen.

   Ei siitä asiasta pidä numeroa tehdä, jos ongelmia ei ole. Jos ja kun Harmaan jutut toimii noilla säädöillä, niin hyvät säädöt on! Jotkuthan käy vain kerran vuorokaudessa, mikä ehdottomasti on liian vähän, mutta jos rytmi on sellainen, se on sellainen. Ei voi mitään. Se kukko ei totisesti laula käskien!

   Jännityskertomus on, mutta ei kyllä oikein tykätä tämän sortin jännityksestä.

   PS: Googlaajat, joita tämäkin postaus epäilemättä tuo tänne: Jos kissallanne on ongelmia pissin kanssa, soittakaa heti eläinlääkärille! Siitä huolimatta vaikka on yö tai pyhä! Ei mitään muttia, toimikaa!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 20 elokuun, 2013 @ 2:03 pm

   • Kamalaa jos ei käy vuorokauteen! Kyl silloin saakin jo olla puhelin punaisena!

    kommentti Kirjoittanut Zepa — 20 elokuun, 2013 @ 2:24 pm

    • Jep! Meillä on tavannut olla niin, että yöllä soitetaan päivystykseen ja kysytään mitä pitää tehdä ja voiko odottaa aamuun ja aamulla ruvetaan vähän ennen yhdeksää odottamaan sormi luurinäppäimellä, että saa heti linjojen auettua ottaa puhelun omalle eläinlääkärille.

     kommentti Kirjoittanut Henna — 20 elokuun, 2013 @ 2:48 pm

 7. […] kipeä. Se on jo pitempään välillä nyppinyt tassujansa, mutta lopetti sen touhun heti sen operaation jälkeen. Sen katrauksen. Tai siis sen, kun sille laitettiin se juttu vatsanahkaan, ettei […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Sunnuntai | Frieden valtakunta — 10 marraskuun, 2013 @ 7:36 pm

 8. […] Mulla on nyt sellaista asiaa, että mulla on vähän niinkuin kriisi. Kun mullahan on ollut se implantti vatsanahkassa, ja nyt ihminen on sitä mieltä, että sen vaikutus on loppumassa. Ihminen on […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Viikon asiat | Frieden valtakunta — 26 tammikuun, 2014 @ 5:32 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.