Frieden valtakunta

31 heinäkuun, 2016

Paikalla, muttei läsnä

Filed under: Valtakunta — Kissapojat @ 5:37 pm

Hyvää sunnuntaita!

Meidän ihminen oli tämänkin viikon Lomalla, ja siis kotona. Se oli kyllä enimmäkseen paikalla, mutta läsnä se ei oikein ollut. Tuijotti niitä paperinippujansa, niinkuin edellisviikollakin. Ja aina muutenkin. Huomenna se kuulemma menee taas Töihin-paikkaan. Olisi se saanut kyllä olla täälläkin meidän kanssa.

On siinä paperinippujen tuijotuksessa se hyvä puoli, että se pysyy paikoillaan ja poissa pahanteosta. Figoa ei muuten vahingoitettu tuossakaan tilanteessa, se ihan itse meni tuohon kohtaan.

Figoa ei haittaa ahtaat paikat näköjään. Ja sen pääkin on ihan kunnossa ja paikoillaan, vaikka tässä kuvassa näyttää vähän pahalta.

Sen sijaan meillä meinasi mennä kaikki paikat – erityisesti korvat – epäkuntoon perjantaina.  Ihmisen poikanen kävi äitinsä kanssa! Olin kyllä paikalla katsomassa sitä melkein koko ajan, mutta pidin turvallisen välimatkan. Ja se poikanenkin piti muhun välimatkaa. Aikuiset ihmiset (siis meidän oma ja sen ihmisenpoikasen äiti) aina sanoi, ettei saa koskea kissaan jos kissa ei halua. Ajatelkaa, joskus ihmisilläkin välähtää! Ja totisesti en halunnut, että se olisi muhun koskenut. (Toim. huom. teknisesti ottaen kyllä tapahtui kosketus. Lapsi oli äitinsä sylissä ja Friede käveli sen jalkojen alta niin, että häntä hipaisi lapsen jalkapohjaa.) Joka tapauksessa se ihmisenpoikanen ryhtyi kiukuttelemaan, jossa vaiheessa minä menin piiloon. Figo olikin jo vaatekaapissa, fiksu kissa kun on. Että voi lähteä iso ääni ihmisestä.

Joka tapauksessa siitäkin selvittiin lopulta. Tänä viikonloppuna on kyllä muutenkin ollut vähän poikkeuksellista äänimaisemaa, kun oli ne Rallit kuulemma taas, ja Helikopterien säilytyspaikka on tuossa lähellä. Mutta ne ei niin haittaa, vaikka isoa ääntä nekin pitää. Se ääni sijaitsee sentään ulkona eikä sisällä.

Kuvia vielä. Aurinko on paistanut ja tuota perjantain iltapäivää lukuunottamatta meillä on ollut ihan rauhallista. Katsokaa vaikka:

Auringossa on hyvä peseytyä. Kumma muuten miten hännänpää tarvitsee auringossa aina ihan erityisen huolellista pesua auringonpaisteessa!

Mun takatassut poikkeuksellista kuvakulmasta.

Figollakin on ollut rauhallista. Ja välillä se on levännyt ihan kunnollisissakin asennoissa!

Sellaista meillä tällä kertaa. Hyvää tulevaa viikkoa kaikille! Mitä teille kuuluu?

22 kommenttia »

 1. Oi, hännänpään peseminen! ❤️❤️ Hienoja kuvia! Antaako Äffät muuten teillä auttaa pesussa – pitää hännänpäätä paikoillaan?

  Ihmisestä voi kyllä lähteä iso ääni, koolla ei ole väliä. Eihän se mukavaa ole, mutta joskus pitää vaan olla välittämättä. Kissoistakin lähtee joskus iso ääni?

  Meillä koiruudet kävi näyttelyssä. Sina eri1 ja Lumo eri1 eli hyvin meni. Kissat saivat onneksi olla kotona lepäämässä ☺️

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 31 heinäkuun, 2016 @ 6:06 pm

  • Ei meillä ole ihminen tainnut koskaan yrittää pitää häntää paikoillaan! Ihme kyllä… En kyllä apua tarvitsekaan, hallitsen häntäni ihan hyvin! Antaako teidän kollit?

   Onnea näytelmämenestyksestä! Nättejä koiriahan ne ovatkin, jos nyt kissa voi koirista tietää! Ihminen lähettää tuossa onnittelurapsutukset ja kysyy samalla, että kuinka Lumon kanssa onnistuu näyttelyt, kun se niin tunteella suhtautuu asioihin? Hyvä että kollit saivat olla kotona lepäämässä, näyttelyt on aika rasittavia kissoille!

   Purrrrrrr teille, ihanat 😻❣

   kommentti Kirjoittanut Friede — 31 heinäkuun, 2016 @ 6:25 pm

   • Karrkki tykkää, kun hännänpäästä pidetään kiinni ja se pääsee oikein kunnolla pesemään häntänsä vastakarvaan 😂 Hassu kissa!

    Nooh, vähän haastetta kyllä, kontaktia pitää vaatia ja nakkia menee. Välillä voi vähän räsähtää jostain, mutta saadaan yleensä ruotuun. Ärpäkkä neiti.

    kommentti Kirjoittanut Nimetön — 31 heinäkuun, 2016 @ 7:28 pm

    • Karrkki onkin erikoisen hassu kissa 😻💕

     Luonnetta ja tunteita pitää olla kissalla ja koiralla, sanon minä! Ihmisen mielestä tosin välillä riittäisi pikkuisen vähempikin…

     kommentti Kirjoittanut Friede — 31 heinäkuun, 2016 @ 7:34 pm

 2. Kauniita kissoja, mutta niin on myös päiväpeitto. Oikeastaan tosi hieno 🙂

  kommentti Kirjoittanut OutiAlex — 31 heinäkuun, 2016 @ 9:10 pm

  • Kiitos ❤️ Peitontekijälle toimitetaan kehut! Ja saattaa olla, että se huomaa ne itsekin.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 elokuun, 2016 @ 4:08 am

 3. Oi voi mitä tapahtumia! Rallit on kivat, kissarallit eritoten!

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 1 elokuun, 2016 @ 7:41 am

  • Joo, kissarallit on paljon parempi juttu kuin nämä ihmisten. On meillä vähän ollut kissarallejakin, mutta vain aamulla, koska päivällä on ollut liian lämmin kissarallihommiin.

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 elokuun, 2016 @ 7:53 am

 4. Tommoiset kova ääniset ihmisen poikaset ei oo kyllä meidänkään mieleen.. Muuten teillä näyttää kivalta ❤

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun muruset — 1 elokuun, 2016 @ 9:37 am

  • Kovat äänet ja kissat ei sovi yhteen. Muuten ollut kivaa kyllä!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 elokuun, 2016 @ 10:15 am

 5. Joo kuten oon varmaan sanonutkin, oon asunut Jyväskylässä ja ne rallit oli VIHATTAVIA. Koko kaupunki meni sekas ja sitä melun määrää. Otan osaa, kissat!

  kommentti Kirjoittanut Ana — 1 elokuun, 2016 @ 11:38 am

  • No joo. Tosin ei meillä nyt niin meteleitä ollut, paitsi ne helikopterit tietysti välillä, eikä nekään koko aikaa. Naapuritkin oli tällä kertaa ihan riittävän hyvin käyttäytyviä. Muualla varmaan oli sekaista, meillä täällä kotona oli vaan normaali määrä sotkua.

   Mutta ymmärretään kyllä harmitus! Rauha ja hiljaisuus tekee hyvää kissoille ja ihmisille. Purrrrrrr purrrrrrr!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 elokuun, 2016 @ 12:15 pm

 6. Jännän flexiibeli tuo Figo! 🙂 Ihme tyyppi se teidän ihminen, kun sillä lailla papereita lomalla tuijotteli. Mutta onneksi ei sulkenut sentään ovia niin kuin toisaalla tapahtui. 😎 Arki alkoi tänään täälläkin, ja ollaan kaikki ihan pöllämystyneitä.

  kommentti Kirjoittanut Sandra, Nuppu ja Juju — 1 elokuun, 2016 @ 4:40 pm

  • Figo on joustava poika! Meidän miesihminen yritti kerran saada Figoa kuljetuskoppaan, muttei onnistunut. ”Se taipuu väärästä kohtaa.”

   Ovia ei ole suljettu meillä niinkään, se on totta. Hyvä että teilläkin on jo avattu tarpeelliset ovet kissoille. Hyvää arkea myös, kaverit! purrrRRRRrrr

   kommentti Kirjoittanut Friede — 1 elokuun, 2016 @ 4:50 pm

   • Taipuu väärästä kohtaa 😀 😀 !
    Joo, se on kissa.

    kommentti Kirjoittanut Ana — 1 elokuun, 2016 @ 11:49 pm

 7. No onneksi oli sentään syli vaikka ihminen ei läsnä ollutkaan.

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 2 elokuun, 2016 @ 6:44 am

  • Juu, sylissä on hyvä! Tiedätte!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 elokuun, 2016 @ 7:04 am

 8. No niin, parin kuukauden kuulumiset luettu jälkijunassa. Aivan ihania kengurueläimiä on taas näkynyt ❤ Onneksi ei rallit ja kopteritkaan ihan mahdottomasti ole häirinneet aurinkokylpyjä ja muita askareita.

  kommentti Kirjoittanut Mindy & Susan — 2 elokuun, 2016 @ 12:26 pm

  • Onneksi meillä on ollut verrattain rauhallista, niin ette ole jääneet paljosta paitsi! Mukava kuulla teistä, kaverit ❤️ purrrRRRRRRrrrrr

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 elokuun, 2016 @ 5:46 pm

 9. Joskus 90-luvun alussa, kun täti-ihminen oli Merihaan verovirastossa töissä, siinä vieressä Sörkan rantatiellä järkättiin rallit. GAMALA möykkä, täti ei tykännyt yhtään.

  kommentti Kirjoittanut Taru — 4 elokuun, 2016 @ 12:11 pm

  • Onneksi nämä ajoivat ihan muualla. Ei kyllä sitten tykättäisi, jos gamala möykkä tulisi meille!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 4 elokuun, 2016 @ 12:30 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.