Frieden valtakunta

23 kesäkuun, 2017

Testi juhannuksen kuluksi – ja bonus!

Filed under: Haasteet ja plakaatit, Valtakunta — Kissapojat @ 10:33 am

Hyvää juhannusta kaikille!

Juhannuksen ajanvietteeksi laaditaan testi Nupun ja Jujun hengessä. Olemme kovia matkimaan, kuten huomaatte! Huomaatte myös, että tuloksien selityksissä on ihmisen mielipiteitä aika paljon… Menköön juhannuksen kunniaksi.

Aletaan.

1) Miten suhtaudut ruokaan?

A: Pieni annos kahden tunnin välein on optimaalinen. Ruoka syödään reippaasti ja huolehditaan, että lautanen on tyhjä lopuksi. Ruoalla ei leikitä, eikä kissan sovi nirsoilla ylenmäärin.

B: Kolme ateriaa päivässä riittää. Pahaa ruokaa ei syödä. Eikä aina hyvääkään, ellei satu olemaan nälkä. Epäilyttäviä aineksia ei syödä. Muuten ruoka on kyllä kiistatta tärkeä asia.

2) Miten suhtaudut vieraisiin ihmisiin?

A: On oltava tarkkana ja seurattava tilannetta. Koskea ei saa, ellen minä anna lupaa! Eikä aina silloinkaan.

B: On viisain mennä piiloon, jos paikalla on vieraita. Ihmisiä tai muuta vierasta. Vaatekaappi on soveltuva paikka. Tai sauna.

3) Millainen häntä sinulla on?

A: Letkeä, eläväinen ja joskus hankalasti hallittava.

B: Jäykkä. Toisinaan kevyet asiat, kuten verhot tai sininen maja saattavat jäädä seuraamaan, koska häntä pystyssä ei mahdu verhojen alta tai majan läpi. Myös eteen-taakse-suuntainen liike hännällä onnistuu mainiosti!

4) Mitä teet, jos reitilläsi on este?

A: Jos se on kevyt este, pudotan sen. Tai siirrän. Jos ei ole kevyt, ylitän sen.

B: Ei ole olemassa esteitä. Ellei sitä voi kiertää, sen voi kuitenkin ylittää.

5) Uskotko kun sanotaan?

A: En.

B: Riippuu kuka sanoo. Jos ihminen sanoo, uskon. Jos Friede, en.

6) Suhteesi sylissä olemiseen?

A: Aina. AINA, kun ihminen on riittävästi paikoillaan. Tai vaikkei olisikaan.

B: Tarvittaessa kyllä, mutta omissa oloissakin on aivan hyvä.

7) Kuinka käyttäydyt eläinlääkärillä?

A: Murisen ja sähisen. Kuinka muuten, jos vieraat käpälöi?

B: Pelottaa, mutta kestän, jos saa pään ihmisen kainaloon. Kiukuttelu ei auta, ja sitä paitsi kiukuttelemalla kuitenkin menisi vielä pahemmaksi.

8) Millainen ääni sinulla on?

A: Voimakas ja kuuluva maukuna. Erityisesti Figon kanssa painiessa käytettävät äänet ovat ihmisten mukaan ”vertahyytäviä”. Kehräys on vaimea, ja toisinaan sen enemmin tuntee kuin kuulee.

B: Kehrään kovasti ja suureen ääneen, mutta nau´un pääosin hillitysti.

9) Miten suhtaudut siihen, että ohikulkiessa ihminen yrittää silittää selästä?

A: Niiaan alta pois.

B: Saa silittää ja rapsuttaa selästä, kiitos, en pahastu! Ainakin sitten, jos on tuttu ihminen.

10) Joku asia on kielletty. Miten toimit?

A: En välitä. Sanokoon, huutakoon tai tehköön ihminen mitä tahtoo, teen mitä mitä tahdon.

B: Kiellettyä asiaa ei tehdä enää ikinä. Kielloksi riittää, että näytetään kädellä toivottava poistumissuunta.

***

Tulokset:

Enemmän A-vastauksia: Olet enemmän kuin Friede; dramaattinen, sielukas ja arvonsa tunteva kissa, jonka onnellisuus tuntuu riippuvan ruoka-aikojen ja syliajan säännöllisyydestä. Vähän monimutkainen persoona, joka ei aina tunnu olevan sinut itsensäkään kanssa. Vaikuttaa selviävän kaikesta eteen tulevasta, mutta oikeasti on taipuvainen stressaamaan. Pääsääntöisesti rauhaa rakastava tyyppi, joka kuitenkin kotioloissa järjestää toisinaan yhtä ja toista ohjelmaa. Hyviksi toteamiasi tyyppejä rakastat lujasti, mutta vieraiden on syytä jättää koskettelu vähemmälle!

Enemmän B-vastauksia: Olet enemmän Figon kaltainen; kiltti, hiljainen ja hieman yksioikoinen tyyppi, joka ei lainkaan huomioi, että joku ei onnistuisi. Vieraat asiat ovat lähtökohtaisesti pahasta ja ennen muuta kaiken elämässä pitää olla rauhallista, säännöllistä ja muuttumatonta. Rapsutella saa melko voimalla. Kerran kiellettyä asiaa et kokeile enää koskaan. Arvostat hyviksi toteamiasi henkilöitä, mutta viihdyt myös omissa oloissasi.

***

Lopuksi ! Ajattelimme tehdä kesän kunniaksi pienen lahjoituksen jollekin eläinsuojelujärjestölle. Tähän tekstiin vastanneista arvotaan henkilö, joka saa valita kohteen. Ellei ehdotusta tule, päätämme sen itse. Ensisijaisesti ehdotus saisi olla esim. joku suomalainen eläinsuojeluyhdistys (SEY:n alainen järjestö, Kisu ry, Pesu ry, Rekku Rescue tms. paikallinen yhdistys). Jos kohde on umpivieras ja vaikuttaa epäilyttävältä, käytämme bloginpitäjän  veto-oikeutta, ja päätämme kohteen itse. Lahjoitussumma tulee olemaan n. 20e. Arvonta suoritetaan n. 3. heinäkuuta Stetson-Harrison-metodilla.  Voitte kertoa kohteen joko kommentissa, tai sitten kysymme sitä arvonnassa valitulta henkilöltä. Maksu suoritetaan mahdollisimman pian sen jälkeen.

Mitään materiaalista palkintoa ei ole, joten sellaisten kalastelijoiden on turha vaivautua. Hah!

Mutta nyt, hyvää juhannusta kaikille! Ottakaa rauhallisesti ja olkaa kissoiksi!

Jooo jooutuiii aarmaas aaiika jaa suuvii suulooinen, kaauniisti jookaa paai-ikkaa kooristaaa tiipuunen. See lauluansa suopi, kaikille kissoille, ja uusii tipui luopi, ne kutsuu lentohon!

26 kommenttia »

 1. Hihii, ihanaa, kun saatiin teidätkin innostettua testin tekoon! 🙂 Pitihän tämä tulla heti tekemään – ja mulla oli aluksi kolme saraketta paperilla: itselleni, Nupulle ja Jujulle. Aika pitkälle pääsin niin, että korvasin esim. ”hännän” hiuksilla, mutta jossain vaiheessa päätin sitten olla epäitsekäs ja tehdä tämän testin vain noille viiksivalluille.

  Nuppu sai kuusi aata eli muistuttaa enemmän Friedeä, kun taas Jujulla oli juuri toisinpäin eli kuusi Figoa. 😀 Välillä olisi tosin tarvittu C-kohta – esim. Nupustahan on kiva käydä eläinlääkärissä ja se koheltaa siellä into pinkeänä. Molemmat ovat myös erittäin persoja vieraille (paitsi lapset pelottavat Jujua). Jos muuten olisin testin loppuun tehnyt, niin kyllä musta olisi Figo tullut… 🙂

  Täysi kymppi testille – ja yksitoista arvonnalle! 🙂 (Ja suvinau’ulle viisitoista!) =)

  kommentti Kirjoittanut Sandra, Nuppa ja Juppa — 23 kesäkuun, 2017 @ 11:00 am

  • Hyvä että tykkäsitte! Arveltiinkin tosin, että joissain kohdissa olisi tarpeen vielä yksi vaihtoehto. Soveltaen kuitenkin onnistuu riittävästi!

   Kiitos pistetyksestä myöskin 😸

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 kesäkuun, 2017 @ 11:09 am

 2. Meitä on ihan liian monta (viisi, kun ihminen lasketaan kanssa mukaan) niin meiltä jää silleen noi testit tekemättä. Mutta me tykätään lukea niitä ja muiden tuloksia, kyllä 🙂

  Me ehdotetaan tälläistä paikkaa: http://www.elainpalvelu.suntuubi.com eli Kiikoisten löytöeläinpalvelu. Näillä pienemmillä yhdistyksillä on varmaan hurja pula lahjoituksista niin siksi. Mekin voitaisiin laittaa seuraavat Zooplussat sinne.

  Hyvää jussia kaverit, muistakaa lepäillä ! Ja Kenguroida, kun väitän että viileää on…

  kommentti Kirjoittanut Taru — 23 kesäkuun, 2017 @ 11:19 am

  • Joo, ei sitä testiä olekaan pakko tehdä 😸 ehdotus kirjataan muistiin!

   Hyvää juhannusta teillekin, kenguruhommia on jo ollut pitkä pätkä tänäänkin! Hyviä nää ihmisen vapaapäivät!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 kesäkuun, 2017 @ 11:39 am

  • Taru, arvostan kovasti, jos tuet heitä seuraavilla Zooplussilla. Kuten alla kirjoitan sillä paikalla on suuri merkitys meidän kissalasten elämässä.

   kommentti Kirjoittanut OutiIvanAnya — 24 kesäkuun, 2017 @ 7:14 am

 3. Kiva testi! Max on aivan B (8,5/10) ja tulos on sanasta sanaan täyttä totta!!!! Ilmiselvä Figo siis! Pepsi kääntyi Friedeksi, mutta ei niin selkeä tulos, että voisi sanoa olevan Friede. Me ehdotetaan Elämänlangantilaa Konginkankaalla (paikallinen eläinhoitola kodittomille, josta meille tuli Jaffakin).

  kommentti Kirjoittanut Pepsin ja Maxin emäntä — 23 kesäkuun, 2017 @ 12:48 pm

  • Ehkä tytöissä on vähän samaa herkästi? Painamme mieleen ehdotuksen siltä varalta jos arpa osuu! Kiitos!

   Miten Max oli 8 ja PUOLI? Mikä oli se puoli?

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 kesäkuun, 2017 @ 1:33 pm

   • Ai pojissa? Maxilla oli 2 ja 8 vähän siltä väliltä. Eli laitoin tulokseksi 8,5, mutta voisi olla myös yhteensä 9 B:tä 😀

    kommentti Kirjoittanut Pepsin ja Maxin emäntä — 23 kesäkuun, 2017 @ 3:05 pm

 4. Kiva testi! Pitää katella myöhemmin omalle kohdalle.

  Mä en osaa päättää lahjoituskohdetta Kisun ja Rekun välillä, joten sanon että Gilin kissatädille Susannalle! Koska 20 on siellä paljon isompikin raha kuin täällä, sillä saa jo lääkkeitä ja rokotuksia vaikka minkä verran. Mulla on Susannan tilinumero, syistä 🙂

  kommentti Kirjoittanut Ana — 23 kesäkuun, 2017 @ 1:45 pm

  • Epäiltiinkin, että saattaisit ehdottaa Gilin kissatätiä. Olemme joskus sinne laittaneetkin, viimeksi vissiin sen jälkeen kun niiden rahat varastettiin. Kirjataan siis tämä ehdotus muistiin myös!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 kesäkuun, 2017 @ 1:54 pm

 5. Me ollaan Figoja! Olga 3,5/6,5 ja Sofi 2,5/7,5. Puolikas tulee siitä, että kahdeksikosta ei löydy sopivaa vaihtoehtoa. Me kun sekä nau’utaan että kehrätään kovaa.
  Äh, Ana kerkis varata Gilin kissatädin jo, meille tuli tämä kohde myös mieleen postausta lukiessa, mutta kai me voidaan valita sama? Ollaan silloin tällöin kans heitetty sinne avustusroposia.

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 23 kesäkuun, 2017 @ 4:34 pm

  • Voi sanoa saman kahdesti, kukaan ei kiellä! Gilin täti on hyvä täti.

   Figouskin on hyvä juttu! ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 23 kesäkuun, 2017 @ 5:26 pm

   • Jee Gili sai rahusta! Hyvä juttu. Kiitos.

    kommentti Kirjoittanut Ana — 5 heinäkuun, 2017 @ 4:53 pm

 6. Ivan on meillä figomainen ja Anya friedemäinen paitsi syli on ehdottomasto no, no.

  Hyväntekeväisyyspaikaksi ehdotamme samaa kuin Taru, sillä ilman Kiikoisten löytöeläinpalvelun Miraa ei olisi enää Anyaa eikä Ivania. Mira pelasti nämä karvalapset uudelleen sijoitukseen, kun niiden edellinen emäntä oli viemässä niitä viimeiselle piikille…

  kommentti Kirjoittanut OutiIvanAnya — 24 kesäkuun, 2017 @ 7:11 am

  • Toinen ääni siis Kiikoisiin!

   Mut olkaa sylissä myös, se on hyvä paikka!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 kesäkuun, 2017 @ 7:59 am

 7. Mä testasin itseni 😂 Olen suurimmaksi osaksi Friede mutta osittain myös Figo. Kollit meillä jakaantuu ja Karrrrrkki nyt on niin Karrkki vaan.

  Hieno juhannusele! Hyviä ehdotuksia tulikin, kaikki kohteet tarvitsevat varmasti tukea.
  Hyvää juhannuspäivää!

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 24 kesäkuun, 2017 @ 8:08 am

  • Taitaa useimmissa olla vähän kumpaakin! On meissäkin Figon kanssa jotain samaakin. Ja jotkut on sitten aivan omanlaisiaan 😸

   Terkkuja teille kaikille lajiin katsomatta ja hyvää ja rauhallista juhannuksen jatkoa! ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 kesäkuun, 2017 @ 8:19 am

 8. Me tehtiin testi ja Coco on puoliksi molemmat! Ruffe taas sai yhden b vastauksen enemmän eli Figo. Mutta mekin oltaisiin kaivattu vähän niitä C vaihtoehtoja 😉 Testi oli kiva ja se oli hauska tehdä! Me varmaan lahjotettaisiin pesulle tai sitten noille joillekkin mitä täällä on jo ehdotettu :’)

  kommentti Kirjoittanut Marraskuun muruset — 24 kesäkuun, 2017 @ 7:16 pm

  • Ääni Pesulle!

   Nää testit ei ehkä ole ihan validoituja. Ja joka tapauksessahan kissat ovat ensisijaisesti kissoja, ja siten juuri sellaisia kuin ovat! 😸

   kommentti Kirjoittanut Friede — 24 kesäkuun, 2017 @ 7:48 pm

 9. Täällä ollaan enemmän A-tyyppiä!
  Me ehdotamme Hartolan seudun eläinsuojeluyhdistys Ry:tä
  http://hartola.sey.fi/

  kommentti Kirjoittanut Myrsky ja Minna — 25 kesäkuun, 2017 @ 8:19 am

  • Ollaan siis enempi samiksia ❤️

   Hartolan seutu merkitään muistiin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 25 kesäkuun, 2017 @ 8:27 am

 10. Erinomainen testi! Kerrassaan erinomainen.

  kommentti Kirjoittanut Mamma N — 27 kesäkuun, 2017 @ 8:57 am

  • Kiitos! ❤️ purrrrrrrr ❤️

   kommentti Kirjoittanut Friede — 27 kesäkuun, 2017 @ 9:30 am

 11. […] tällä kerralla. Huomenna valitaan se meidän juhannusbonus-voittaja, muistakaa […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Vierautta | Frieden valtakunta — 2 heinäkuun, 2017 @ 5:44 pm

 12. […] Juhannusbonusvoittaja on valittu. […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Juhannusbonusvoittaja | Frieden valtakunta — 3 heinäkuun, 2017 @ 7:35 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.