Frieden valtakunta

2 kesäkuun, 2019

Eläinten käyttäytymisestä

Filed under: Pulut, Valtakunta — Arttu ja Lupsu @ 10:00 am

Hei kaikki

Nyt tällä kerralla mulla on asiaa eläinten käyttäytymisestä. Kyseinen eläin ei ole tällä kertaa ihminen, vaikka siitä on puhuttu ennenkin ja siitä saisi varmasti kirjan kirjoitettua. Nyt on kyse muusta.

Ensinnäkin – ja tämä on epäilemättä jonkinlainen läpimurto pulututkimuksessa! – on selvinnyt, että Oulun seudulla on erikoispuluja. Ilonan ja Zetorin Ana on vinkannut meille kaksikin uutista:

Ensiksi pulu seurasi autoa ja sitten – voi hyvä pyhät pyrstösulat sentään! – matkusti auton kyydissä!

Voi pyhä pulun pyrstö! (Kuvakaappaus Ilta-Sanomien jutusta)

Pulut totisesti ovat erikoisia otuksia, joissa riittää kiinnostavaa tutkittavaa! Kun nyt saisi sen oman tutkimuspulun. Ei ole näkynyt vielä, mutta jaksan uskoa tässä asiassa puluisampaan tulevaisuuteen.

Sitten on tämä meidän oman ihmisen ottama video paikallispuluista. Vaikuttaa jossain määrin samanlaiselta, kuin keväällä Helsingissä kuvattu video, jossa pulut kulkivat myös peräkkäin. Yleinen mielipide kissapiireissä on, että asialla on jotakin tekemistä tulevien pulusukupolvien kanssa.

Sitten meidän omaan käyttäytymiseen. Kissojen käytöshän on, kuten tunnettua, aina hyvää, eikä kissoilla ole omituisia tapoja kuten ihmisillä.

Jotkut ihmiset kuitenkin ovat nähtävästi jokseenkin valistuneita muiden eläinlajien suhteen, koska osaavat kirjoittaa kirjojakin eläinten kielitaidosta. Meidän ihmisellä on nyt yksi sellainen kirja luettavana. Kissoista siinä ei ole vielä ollut kuin vähän vain (samoin puluista), mutta joka tapauksessa ryhdyin valistustyöhön kissojen käytökseen ja viestintään liittyen. Selvensin ja havainnollistin, että tämä kirja on vieras ja siihen pitää välttämättä saada tuttuja tuoksuja minun naaman rauhasista. Lisäksi olisi suositeltavaa lopettaa lukeminen ja antaa meille ruokaa.

Tässä taas esittelen toisenlaista kielitaitoa, vaikka juuri kuvanottohetkellä kieli ei näy

Ja tältä näyttää kissan loppupuoli, kun pulun vastaava osa jo esiteltiin.

Tämä viikko on myöskin ollut kenguruviikkona heikohko, mutta vähän kuitenkin on kenguroitukin.

Sellaista tällä kertaa. Mitä mieltä olette pulujen tai kissojen käytöstavoista? Ja koska tänään kuulemma on sellainen päivä, kun jotkut ihmiset lopettavat koulunsa ja saavat arvosanoja, miten ajattelette omien ihmistenne onnistuneen viime aikoina? Minä voisin melkein palata meidän ihmisen arviointiin aivan erikseen, mutta näin yleisarvosanana voisin antaa sille vaikkapa 7 (jos on asteikko 4-10, kuten kuulemma kouluissa usein on).

Hyvää tulevaa viikkoa kaikille! On kuulemma luvattu lämpenevääkin, mikä on kissanäkökulmasta hyvä juttu.

*PurrrRRRrrRRRrrRRrrrRRRR*, olkaa kissoiksi!

Advertisement

15 kommenttia »

 1. Huikea läpimurto pulututkimuksessa. Pulut siis osaavat auttaa autoilevaa ihmistä kartturina. Erinomaisen tärkeä tieto. Zetor ja Ilona ovat osanneet kasvattaa ihmisensä eriomaiseksi kun tällaisen tärkeän tiedot osasi toimittaa sinne pulututkimuskeskuksen sydämeen.

  kommentti Kirjoittanut Sulo Naukula — 2 kesäkuun, 2019 @ 1:21 pm

  • Niin tosiaan, tietysti tuossa on kyse kartanluvusta! Linnut ovat erinomaisia suunnistajia, toisin kuin ihmiset! Kiitos tästä selityksestä, kyllä ei pulututkimuksesta tulisi mitään, ellei olisi niin valppaita materiaalin lähettäjiä ja tulkitsijoita! Purrr

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 kesäkuun, 2019 @ 4:24 pm

 2. Pulun ja Frieden pehvat! Hienoja näkymiä kummastakin.
  Nyt kirjailen tässä itse, kun pojat ovat päikkäreillä, joten annan itselleni aika hyvän arvosanan. Lisäksi täällä on tänään Ipanoiden Leena kylässä ja hänkin saa pojilta oikein kiitettävän (ellei kiitettävä plus) kissamamma-arvosanan. Mutta pitkä miinus tulee siitä, että kävin kaupassa ja unohdin ostaa Mustille maksaa, ja tänään sentään vietetään Mustin syntymäpäiviä! Niin! Se on surkeaa. Usein käyn kaupassa ja unohdan ostaa juuri kissanhiekkaa tai poikien ruokaa. Kyllä siitä varmaan aika paljon pisteitä karisee. Niin ja siitäkin, että ne joutuvat välillä autoon, mistä etenkään pantterit eivät pidä lainkaan.
  Niin että kyllä se teidän ihminen mielestäni ansaitsee enemmän kuin seiskan.

  kommentti Kirjoittanut Saila — 2 kesäkuun, 2019 @ 1:53 pm

  • Ihmiset ovat kyllä muistamattomia toisinaan… toivottavasti Musti saa maksa-annoksensa myöhemmin ja useampana päivänä, korvauksen vuoksi!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 kesäkuun, 2019 @ 4:28 pm

 3. Teillä on kyllä valtavasti kasvanut materiaali pulutietouden analysointiin viime aikoina. Se määrä ei kauheasti hei lupaile lomapäiviä 😉

  Meillä ihminen saa arvosanaksi 7 miinus. Se on ollut paikalla, mutta ruokahuollon kanssa on ollut määrällisiä puutteita. ISOJA puutteita.

  kommentti Kirjoittanut Taru — 2 kesäkuun, 2019 @ 1:56 pm

  • Hui kauhea, määräpuutteita ruoassa! Se on iso miinus! Se ruoka-annoksen kokoa pienentävä d-sana on rumaa kielenkäyttöä…

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 kesäkuun, 2019 @ 4:29 pm

 4. Tykättiin kovasti tuosta elokuvasta kun pulut tepsuttaa peräkkäin. Hihi! Hienoo, että meidän bongaukset on rikastuttaneet teiän tutkimuskeskusta. Lisää lähetetään aina kun sattuu silmään! Koska kellekäs muulle muka laitettais.

  kommentti Kirjoittanut Ilona ja Zetor — 2 kesäkuun, 2019 @ 2:35 pm

  • Tuhannet kiitokset! Ilman puluagentteja ei tutkimus etenisi ollenkaan, kun ei yksi kissa voi olla kaikkialla!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 kesäkuun, 2019 @ 4:31 pm

 5. Monta mielenkiintoista asiaa taas. Pulut on kyllä erikoisia. Luettiin siitä Oulun pulusta myös että kaupan vartija oli tehnyt sille ruumiintarkastuksen https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006127943.html; oliko se siis varastanut jotain?

  Siellä on oikein oivallisesti hyödynnetty aurinkoläikkä!

  Ihmisen arvosana.. No ei edes hyvä, kun joka viikko jättää meidät töitöiden takia pariksi yöksi! Kuollaan nälkään sillä välillä (joo isäntä antaa ruokaa, mutta se ei vaan ole sama asia!).

  kommentti Kirjoittanut Pepsi ja Max — 2 kesäkuun, 2019 @ 4:29 pm

  • No hyvä ihme, se oli siis viestipulu! Pyhät pyrstösulat sentään, olisi nyt saanut matkustaa tänne meille viestipuluksi mun ja Sulon välille!

   Ihmisen poissaolot on huono juttu. Meilläkin on sitä, vaikka nyt se on kuulemma loppumassa! Miesihminen kyllä on kelpo varahoitaja, mutta kuten sanoitte, ei se ole sama asia!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 2 kesäkuun, 2019 @ 4:34 pm

 6. Erittäin mielenkiintoista puluasiaa! Hienoa, että sinulla on niin paljon puluagentteja ympäri blogistaniaa, että koko ajan tulee uutta tietoa.
  Tuo onkin jännä juttu, että vois antaa ihmiselle todistuksen. Olisko siinä sitten eri aineita, niinkuin leikitys, ruokailu, vessan siivous, sängyn petaamatta jättäminen, turkin hoito, leluosaaminen ja mitä vielä?
  Me annetaan ihmiselle 8+, kun se ei nyt ole ollut niin paljon poissa. Ehkä se on vähän yläkanttiin, mutta menköön nyt. Tosin silloin kun se on poissa, niin saadaan paljon parempaa leikitystä ja turkin hoitoa, kun tyyppi on niissä niin yliveto. Tyyppi saa arvosanan 10!

  kommentti Kirjoittanut Sofi ja Olga — 2 kesäkuun, 2019 @ 9:40 pm

  • Hyvä idea tuo eri osa-alueiden arviointi erikseen! Kerrassaan oivallista, tuollaisen tavan taidankin ottaa käyttöön! Olisi jo muutama vuosi sitten hoksannut, olisi voinut ruveta puuttuumaan järjestelmällisemmin epäkohtiinkin, mutta ei kai se myöhäistä vieläkään ole. Kiitos tytöt!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 kesäkuun, 2019 @ 3:26 am

 7. Meilläkin on seiskaa, välillä jopa kutosta. Penneli on saanut liikaa huomiota. Toki ruokaa on ja laatikkokin on pidetty siistinä, mutta sitä laatuaikaa on ollut vähemmän. Kohta protestoimme. Onneksi on luvattu, että muutosta tulee..
  Miten ihania kuvia! Otamme mallia rentoiluun.. puluista emme tiedä, kun niitä ei täällä ole. Pari isompaa valkoista kylläkin, Hm?

  kommentti Kirjoittanut Pirjon kollit — 3 kesäkuun, 2019 @ 6:32 am

  • Ehdottomasti protestin ja mielenosoituksen paikka, ellei ala laatuaikaa tulla! Me ruvetaan kohta myös, sen laatuajan puolesta on heikkoa täälläkin.

   Eikös teillä ole niitä fasaaneja? Ne on kiinnostavia myös! Isoja ja ruokailevat epäjärjestyksessä verrattuna puluihin. Ainakin joskus. Ja tööttäävät kuulemma, vaikka minä en ole kuullut koskaan. Kiinnostavia lintuja nekin!

   kommentti Kirjoittanut Friede — 3 kesäkuun, 2019 @ 7:01 am

 8. […] on tiedetty, että ne voivat asua rautatieasemalla joko sisä- tai ulkotiloissa ja että ne voivat kulkea autolla. Ja että ne voivat oleskella ihmisten päässä. Tämänkin tiedon toimittivat Naukulan […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Pulutietoa! | Frieden valtakunta — 4 helmikuun, 2020 @ 8:21 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.