Frieden valtakunta

31 lokakuun, 2012

Eläinlääkärillä taas

Filed under: Sairastukset — Kissapojat @ 3:21 pm

Se eläinlääkäri.

Figon kanssa siis lähdettiin ensin. Poika oli hirmureipas koko aamun. Hampaita jouduttiin poistamaan paljon ja pari pitänee poistaa seuraavalla kerralla. Suosittelivat puolen vuoden päästä seuraavaa hammashoitoa. Rauhoite aiheutti pahoinvointia. Sai kipulääkettä, kuulemma pitäisi parissa päivässä suun parantua, jos ei parane tai alkaa tulla jotakin oireita, pitää hakea antibioottikuuri. Pissanäytteessä ei merkkejä tulehduksesta tai kiteistä (paljon siittiöitä kylläkin, on kuulemma aktiivinen mies 😀 ). Näyte oli taas tullut aivan suihkuamalla.

Sitten Friede. Se oksenteli viime yönäkin kovasti. Aamulla oli pirteähkö ja söi vähän ja joi vettä. Saatiin aika varttia vaille yhdeksitoista, jätin siis Figon hoidettavaksi ja hain Frieden kotoa. Sillä välin se oli syönyt pikkuisen lisää, hurisi ja maukui mulle. Olisi ollut vailla lisää ruokaakin… Ja oli löytänyt jostain kauan kadoksissa olleen sinisen hämähäkkinsäkin 😀 Rapsutteli kyllä ohimoaan jonkun verran. Eläinlääkäri totesi, että iho punoittaa ja näyttää allergialta. Tultiin siihen tulokseen, että mahdollisesti se antibioottikuuri teki jotakin, joka nyt saa sen reagoimaan johonkin tällä tavalla. Luultavasti ohimenevää, oli lääkärin tuomio. Saatiin mahansuojalääkettä (neste, ruiskulla, reilua tuntia ennen ruokaa, kahdesta kolmeen kertaan päivässä viitenä päivänä) ja maitohappobakteereja. Antoi pistoksen pahoinvointia ehkäisevää lääkettä. Kuumetta ei voitu mitata, Friede ei suostunut (hänen ylhäisyytensä kissuusarvoa EI alenneta sillä tavalla!). Verinäytettä varten piti rauhoittaa, tai muutoin olisi epäilemättä tullut verta aivan kaikista muista kuin kissasta. Yleisvointi todettiin hyväksi (ilmeisesti yleisvoinniltaan huono kissa ei huuda ja riehu sillä tavalla…) Pieni verenkuva siis otettiin, eikä siinä ollut mitään erikoista.

Nyt molemmat nukkuvat pöhnäänsä pois. Friede mun sylissä ja Figo viime näkemän mukaan saunassa. Se on vaihtanut paikkaa aika usein, eikä selvästikään tykkää nukkua minkään peiton alla. Olkoon saunassa sitten, ilman peittoa. Ei siellä ainakaan vetoista ole, eikä kylmä muutenkaan.

Nyt toivotaan seuraavia asioita:

– Figon suu paranee kunnolla

– Friede ei jatka oksentelua (kaksi yötä riittää kovasti!)

– Frieden kutina pysyy kurissa (raksut ainakin jätän pois nyt, niitä olen epäillyt ennenkin ja epäilen yhä enemmän)

– Lääkkeet menee alas kunnialla (Frieden kyseessä ollen ei ollenkaan niin sanottua)

– Herääminen sujuu molemmilta hyvin (tosin molemmat on jo olleet jalkeilla, vaikkakaan ei tietysti kovin vakaasti…)

– Uusia vaivoja ei tulisi (ihan oikeasti, tämä nykymeno on aivan uskomatonta, kuudesta viikosta yksi ilman vaivoja!)

Seuraavana eläinlääkärivuoroaan odottaa (tässä järjestyksessä)

– Frieden hammaskalusto, hammaskiveä on silläkin ihan riittävästi

– Figon kastrointi (eipä se niitä osasiaan tarvitse, saattaisi vieläpä olla pissijuttujen kannalta hyvä ettei niitä olisi. Onhan se mielessä ollut jo kaaaaauan, mutta kun ongelmia ei ole ollut, niin…)

Viimeksi mainittu saa kuitenkin odottaa aikaansa. Sillä ei ole kiire. Juuri nyt on ollut riesoja ja rasituksia riittämiin! Jos sitten talvella/keväällä. Frieden hammasasiat saattaa olla vielä tälle vuodelle edessä. Riippuen vähän siitä kauanko tämä meidän nykyinen tautikierre vielä jatkuu.

Että sellaista tällä kertaa. Mitähän vielä?

19 kommenttia »

 1. Toivottavasti ei enää mitään muuta. Kyllä tuossa on ihan riittävästi!

  On sulla kyllä nyt kaksi potilasta hoidettavana. Rankkaa. Hyvä, että Frieden verikokeessa ei ollut ihmeempiä. Rauhoittava tieto sekin. Jospa nyt se oksentelukin loppuisi, ja saisit nukkua ensi yön ihan rauhassa.

  Kyllä joskus asiat vaan kerääntyvät yhteen… Onneksi kissoilla on kuitenkin hyvä ja huolehtiva palvelusväki!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 31 lokakuun, 2012 @ 4:47 pm

  • Kyllä olisi minunkin mielestä jo riittävästi! Mutta näköjään on parempi henkisesti varautua siihen, että jotain vielä kuitenkin tulee. Vasta kun päästiin viime viikko hengähtämään, oli nurkan takana odottamassa jotain ihan muuta. (Pessimisti ei pety?)

   Mutta jos pitää pilvestä hopeareunus löytää, niin ainakin helpottuu Figon hampaiden hoito. Lisäksi sille on nyt pakko antaa tosi pehmeää ruokaa, joka tarkoittaa ruokaa, jossa on vettä seassa. On hyväksi sille pissille! Frieden pilvestä ei nyt vielä löydy reunuksia, kun ei tiedä onko se vaiva vielä ohikaan…

   Vielä ne nuokkuu kumpikin. Eivät kyllä kovin levollisesti, mutta kuitenkin.

   Tuo Friede mua kyllä huolestuttaa tosissaan. Mitäs sitten jos se vaiva ei ole ohi? Mitä sille uskaltaa tarjota ruuaksi? Ja niin edelleen…

   kommentti Kirjoittanut Henna — 31 lokakuun, 2012 @ 5:24 pm

 2. Syökö Friede kanaa tai kalaa? Mikrotettu seiti, kanaa, keitettyä riisiä? Meillä menee, kun kehtaan tehdä, pienessä vedessä keitetty jauheliha ja mukaan voi laittaa hiutaleita (tosin jos sillä on vaikka vilja-allergia..) Jaakon kanssa on aina ihan lirissä, kun se sairastaa, kun se on niin ronkeli. Se ei tosiaan syö muuta kuin raksuja…

  Tsemppiä!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 31 lokakuun, 2012 @ 5:46 pm

 3. Kanaa syö. Kalaa ei syö, ja sille se saattaa kyllä olla allerginenkin. Normaalisti nuo syö pääosin sianlihaa/kanaa/possun sydäntä raakana. Ehkä keitän nyt tässä kohta kanan jauhelihaa niille, raakana ei tohdi nyt antaa. Nythän ne on kyllä syöneet pussiruokiakin, mutta nekin on vähän kyseenalaisia ruokia. Kun ei niistä oikein tiedä mitä niissä on. Raksujahan tuo kyllä söisi, mutta kun niitäkin olen joskus iho-ongelmista syyttänyt. Ja eilen esimerkiksi se ei syönyt muuta kuin vähän raksuja, eikä näyttänyt oikein auttavan… Kanaa siis? Sitä ne on tähän asti ainakin sietäneet.

  Ronkelit kissat on hankalia kyllä. Kyllähän se raksunsyönti niin kauan menee kun ei ole ongelmia niiden kanssa (esimerkiksi niitä allergioita). Ja niin kauan kun kissa juo riittävästi. Toivottavasti Jaakolle ei tule moisia ongelmia, ja poika saa jatkaa raksunsyöntiään hyvillä mielin!

  kommentti Kirjoittanut Henna — 31 lokakuun, 2012 @ 6:11 pm

 4. Voih, kylläpäs teitä nyt koetellaan. Pitää konstailla jonkin aikaa, jospa se sitten siitä!

  kommentti Kirjoittanut Blackie ja Helena — 31 lokakuun, 2012 @ 10:15 pm

  • Toivottavasti se siitä sitten! Ja pian!

   Asiasta sen verran, että eilen iltana Friede söi vähän raakaa sianjauhelihaa (se kelpasi, muu ei). Ei oksentanut, mutta vaikuttihan se pahoinvointilääkekin vielä. Aamullakin söi samaa vähän, eikä vieläkään ole oksentanut. Eikä nyt ainakaan viimeisen 45min aikana hirveästi kutissut. Maha kyllä punoittaa mojovasti vieläkin. Saa nähdä miten tämä ilta ja ensi yö menee. Kohta annan sille taas vähän ruokaa, jos se haluaa. Mahansuojalääke on mennyt alas kyllä ja siksi nyt pitääkin odottaa että se ehtii vaikuttaa ennen ruokintaa.

   Figo sitävastoin on ollut koko päivän kylppärin kaapin päällä 😦 Söi kyllä hyvällä halulla, tarjoilin sille sinne sapuskaa (aamulla eritoten siksi, että jos kissa on ollut puolitoista vuorokautta syömättä, sen on totisesti aika syödä). Nyt sen pitäisi kyllä alkaa tulla alas, pitäisi antaa kipulääke… Mutta kun sen trippi meni vissiin eilen iltana hyvän alun jälkeen huonoksi tai jotain, nyt minä olen sen mielestä epäilyttävä tyyppi. Ei tainnut lääkintä ihan auttaa kertomaan, että minä olen ihan kiva henkilö kuitenkin 😦

   kommentti Kirjoittanut Henna — 1 marraskuun, 2012 @ 2:48 pm

   • Noh, jollain lailla asiat menny eteenpäin kuitenkin. Joo tuohan se on hankalaa kun kissa on niin viisas ja itsenäinen että ei nyt noin vain kävelee suoraan lääkeruiskuun pahki. Mutta kyllä ne ihanasti antaa anteeksi ajan kanssa .

    kommentti Kirjoittanut Helena ja Blackie — 1 marraskuun, 2012 @ 7:21 pm

    • Figo on itseasiassa jo aika reipas! Tein synnin, jonka perusteella kissapiireissä mut varmaan tuomitaan syötettäväksi rotille, ja nostin sen alas kaappinsa päältä lääkintää varten. Sen jälkeen se on kuitenkin tullut reippaaksi ja syönytkin paljon (hampaita tai ei, ruoka menee kunhan se on suuhun sopivaa)!

     Friedekin on parempi kuin esim. toissapäivänä, mutta ei kuitenkaan riittävän hyvävointisen näköinen. Jotenkin musta tuntuu, että ei mene ensi yö mutkattomasti… Onneksi huomenna on vasta perjantai, on vielä oma eläinlääkäriasema auki. Ja onneksi totesin, että ensi viikonloppuna taitaa päivystää toinen meidän käyttämä klinikka, joskin naapurikunnan toimipiste. Kai ne sielläkin asiansa osaa jos hätä on?

     kommentti Kirjoittanut Henna — 1 marraskuun, 2012 @ 8:41 pm

 5. No voihan. Toivottavasti nyt ei kuitenkaan tule paha yö.

  Kyllä kissan voi ottaa lääkintää varten vaikka nukkumasta. Ajattele miten paljon ruokin Harua, ihan turhaan 😦 Surettaa, mutta yritin kyllä hyvää. Kyllä Figo sulle anteeksi antaa, ja kun kissa on kipeä, niin lääkkeen jälkeen olokin paranee. Tsemppiä Figolle!

  Voi Friede. Hankalaa. Onneksi on tosiaan torstai, niin jää aikaa toimia. Toivon tosissani, ettei tarvitsisi.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 1 marraskuun, 2012 @ 8:50 pm

  • Ei se poika kovasti tunnu mulle enää mököttävän. On ollut jo sylissäkin! Kokeili kehräystäkin, mutta ei ihan lähtenyt vielä. Vissiin se suu on sen verran kipeä, ettei vielä kehräytä. Reipas poika ❤

   Haru-paran hoitaminen täytyi kyllä olla raskasta. Sekä kissalle että ihmiselle. Ja sitten se vielä päättyi sillä tavalla, nuori ihana kissa! Se mahtoi olla teille hirveä paikka! Vaan ei se kaikki turhaa ollut, vaikkei poikaparkaa tervehdyttänytkään. Tarkoituksensa kaikella, uskon, vaikkei sitä tarkoitusta aina ymmärräkään. Onhan se surkeaa, kun ei ne ymmärrä, että hyvää yritetään. Mutta eivät onneksi kanna kaunaa!

   Minäkin toivon tosissani ettei tarvitsisi ihan vähään aikaan eläinlääkärille mennä. Aika näyttää. Kyllä on perin merkillinen vaiva tuo!

   Ja tässä kohtaa haluan taas kiittää ihanista kommenteista, niistä on ollut suuri apu! Olette mahtavia ihmisiä!

   kommentti Kirjoittanut Henna — 1 marraskuun, 2012 @ 9:21 pm

 6. Mun tuntemus oli väärä! Yö meni moitteettomasti! JESSSSS!!

  kommentti Kirjoittanut Henna — 2 marraskuun, 2012 @ 8:48 am

 7. 🙂 hienoa!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 2 marraskuun, 2012 @ 11:27 am

 8. …no nyt sitten meillä taas vaihteeksi aairastellaan. Jaakko. Huoh.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 4 marraskuun, 2012 @ 3:15 pm

  • Voi ei!! Mikäs Jaakolla on? Että pitääkin olla vaivoja! Ei yhtään tarvitsisi… Parane pian Jaakko!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 marraskuun, 2012 @ 3:42 pm

 9. Suusta tippuu sylkeä/vettä tip tip tip. Heräsin märkään läikkään sängyssä. Oksentelee vähän, mutta juo (pitääkin tuolla tiputtelulla!) ja syö ihan vähän. Hampaat? On selkeästi kipeä. Hu saatava ell-aika!

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 4 marraskuun, 2012 @ 3:49 pm

  • No jo! Mitähän tuo nyt on? Hampaat ehkä, tosiaan? Jotenkin suuhun viittaisi kuitenkin? Toivottavasti saatte heti aamusta ajan, ei tuollaista kyllä katsele kauan! Voi Jaakkoa ja voi hoitajia 😦 Paljon tsemppiä teille!

   Ja voi hyvä tavaton, miksi AINA yöllä tai viikonloppuna? Pitkät on tunnit edessä ja takana odotella ja vahtia kaverin vointia! Teilläkään ei taida ihan olla päivystävä eläinlääkäri nurkan takana?

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 marraskuun, 2012 @ 4:03 pm

 10. Yöllä niin. Sitten valvotaan ja ollaan ahdistuneita. Sellaista se in lasten ja karvakamujen kanssa.

  Yksi päivystävä ell taitaa vastata puolesta Kainuusta. Soitettiin ja saatiin ohje varata ma aika. Nutrigeeliä ja silleen. Varmaan hän oli oikeassa, kun Jaakko kuitenkin juo. Yritetään jaksaa.

  kommentti Kirjoittanut Pirjo — 4 marraskuun, 2012 @ 4:36 pm

  • Niin se on niiden kanssa. Yöaika (sen lisäksi että tunnit on pitkiä) vielä jotenkin oikein erityisesti lisää sitä ahdistusta. Ei ole helppoa!

   Niin ajattelinkin, että harvassa on päivystävät eläinlääkärit Kainuussa(kin). Onneksi Jaakko kuitenkin juo, ei sentään aivan kuivahda! Toivottavasti ei mene pahemmaksi ennen huomisaamua ja saatte ajan heti aamusta. Kovasti jaksamista teille, toivotaan parasta!

   kommentti Kirjoittanut Henna, Friede ja Figo — 4 marraskuun, 2012 @ 4:54 pm

 11. […] toivoisin, ettei olisi tulehdusta. Pelottaa antibiootit, kun viimeksi niiden jälkeen tuli se juttu (johtui se sitten antibiooteista tai jostain muusta). Kipulääkettä olisi kirjoittanut, mutta […]

  Päivitysilmoitus Kirjoittanut Se eläinlääkäri, osa n « Frieden valtakunta — 28 marraskuun, 2012 @ 7:20 pm


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.